Educația poate avea darul de a încuraja adevăratele valori umane prin folosirea și exprimarea sufletului și a conștiinței în toate alegerile și acțiunile noastre, în relație cu ceilalți oameni, cu lumea în care trăim.
A educa înseamnă a împărtăși din experiența personală, a fi un viu exemplu de om ce apreciază, urmează și exprimă adevăratele valori umane și nu a ne învăța unii pe alții ce ar trebui și ce nu ar trebui să facem.
Este necesar să ne dăm seama că în unele situații împărtășirea experienței personale are valoare numai dacă îi ajută pe ceilalți să se regăsească în felul lor, prin propria lor conștiință și nu neapărat să ne imite felul de a fi și a acționa, pentru că asta nu s-ar mai numi educație ci doar un fel de "dresaj" , fapt care totdeauna îi îndepărtează de ei înșiși pe cei asupra cărora încercăm să ne impunem chiar dacă noi credem că le facem bine.
Atâta vreme cât nu simțim și nici nu conștientizăm singuri ce înseamnă binele sau nu îi cunoaștem valoarea , impunerea lui nu își are sensul căci atunci când acționăm sub presiunea obligației de a urma binele , tot ce facem este doar formal, fără să înțelegem cu adevărat semnificația a ceea ce facem și/sau fără să credem de fapt înlăuntrul nostru că este bine ce facem.
Iar asta se poate observa prin felul în care cei care sunt obligați un timp să facă ceva, fără a înțelege și de ce, revin la vechile obiceiuri imediat ce sunt "lăsați în pace".
Această impunere a modelului personal nu se întâmplă totdeauna evident, ci se poate manifesta și în maniere mai subtile, caz în care de multe ori cei ce "trebuie învățați cum se face mai bine" se lasă influențați pe nesimțite, fără să-și dea seama.
Acest gen de influență este mai periculoasă și o putem avea mai ales asupra celor care ne apreciază și au o încredere oarbă, cumva necondiționată în noi, în felul nostru de a vedea lucrurile și de a acționa pentru că este posibil să ne urmeze nu numai exemplul pozitiv dar și tendințele negative, fără discernământ.(în această situație fiind mai ales copiii)
De aceea pentru a fi buni educatori este bine să fim conștienți ȘI de propriile porniri negative , să le recunoaștem și să nu le încurajăm nici la noi înșine dar nici la cei din jur (mai ales față de copii care au tendința să imite)
Prin urmare, pentru a avea cu adevărat calitatea de educator în relație cu toți ceilalți oameni, în general, și în relație cu copiii în particular, este necesar să fim noi înșine "educați", să avem conștiință de sine, luciditate, bun simț, iar asta înseamnă să ne fi păstrat legătura cu Dumnezeu cât de constant și conștient putem, cu sau fără ajutorul părinților, și să folosim această legătură în toate alegerile, acțiunile noastre, în experiențele personale , extrăgând învățămintele necesare și făcând totdeauna mai bine ținând cont de ele.
În situația lumii în care trăim, auto-educarea prin relația de comunicare și colaborare directă cu Dumnezeu , este cea mai bună și sigura variantă de a ne păstra spiritul treaz și activ, căci nu totdeauna avem "norocul" de a avea părinți care să-și fi păstrat legătura cu Dumnezeu pentru a ne putea fi modele bune de urmat.
Prin felul în care ne exprimăm sensibilitatea, simțul responsabilității, sinceritatea ,bunătatea, onestitatea, generozitatea etc îi inspirăm pe copii noștri, și nu numai, în legătură cu ce înseamnă să acționezi în spiritul acestor calități spiritual-umane, îi învățăm să le cunoască valoarea, beneficiile pentru ca apoi să le aprecieze și să le manifeste și ei la rândul lor.
În rest, atâta timp cât îi lăsăm să fie ei înșiși, îi încurajăm să se cunoască și să se exprime în mod autentic, le va fi și lor mai ușor apoi să-și găsească drumul în viață.
De aceea este bine să conștientizăm că nu investiția de mai mult timp, bani, atenție în învățătură este necesară pentru a face ca lucrurile să funcționeze mai bine în lume, ci mai degrabă este nevoie de o investiție serioasă în educație - întâi a noastră ca adulți, iar apoi și a copiilor - căci aceasta este baza pe care apoi toate celelalte se pot dezvolta și pot funcționa normal.
Atunci când, prin educație, vom cultiva și încuraja manifestarea calităților spirituale, se va trezi în noi înșine și în copii noștri și tot interesul, determinarea, conștiinciozitatea etc. de care avem nevoie pentru a învăța mai bine, pentru a cunoaște cum putem să facem cât mai bine ceea ce alegem să facem, orientându-ne numai către ocupațiile potrivite nouă.
Astfel, indiferent de ce poziție ocupăm fiecare dintre noi(pe plan profesional, familial ș.a.m.d) , oricât de "importantă" sau "nesemnificativă" avem impresia că este această poziție în raport cu lumea, vom ști să acționăm cu suflet, pricepere, responsabilitate și vom aprecia corect necesitatea și importanța de a aduce un plus de bine celor din jur orișice ce am face.
Atâta timp cât toate gândurile, simțirile și aspirațiile noastre au orientare pozitivă, Dumnezeu ne va fi un puternic ghid și susținător în ceea ce ne dorim să facem, dar important este să încurajăm și să cultivăm și noi, întâi de toate, astfel de orientări la noi înșine și la copii noștrii.
Pentru asta însă este necesar să renunțăm la egoisme, orgolii, spirit concurențial sau răzbunător , și să nu mai cultivăm aceste atitudini în mod reflex sau conștient, voit și planificat, crezând - în mod fundamental eronat - că așa ne pregătim pentru viață.
Este necesar să conștientizăm că este loc pentru toți în lumea asta și că fiecare dintre noi are calitățile necesare pentru a fi valorificate în diverse acțiuni, domenii sau activități utile colectivului din care face parte, pentru a-i ajuta și pe copii să-și poată găsi drumul în viață fără să fie orbiți și deviați de complexe de inferioritate sau superioritate.
Atâta vreme cât nu suntem capabili să vedem, să apreciem și să folosim potențialul din fiecare dintre noi și din cauza asta ne tratăm unii pe alții diferențiat, totdeauna unii dintre noi vor părea mai slabi, mai proști, insignifianți etc iar alții mai puternici, inteligenți, de succes etc, caz în care nici unii nu vom reuși să ne punem în valoare adevăratele puteri spirituale pentru a ne înțelege și armoniza și, în felul acesta, pentru a construi împreună o lume mai bună și împlinitoare pentru toți.
Este necesar să ne dorim unii pentru alții să ne găsim fiecare rostul în lume și să ne ajutăm în acest sens pentru a fi mai puternici atât ca indivizi cât și ca colectiv.
Atunci când fiecare dintre noi își găsește rostul și locul în lume, fiind la locul potrivit și făcând bine pe toate planurile, tot colectivul va beneficia de acest bine "personal" .
Învățătura fără educație spirituală la bază nu poate fi cu adevărat fructificată întrucât avem nevoie de un spirit treaz pentru a ști să ne folosim corect și pozitiv de cunoștințele, teoretice și practice, pe care ni le însușim.
Astfel, de pildă un om foarte inteligent, foarte cunoscător în anumite domenii, își poate folosi cunoștințele și inteligența pentru a face rău și pentru a-și aduce DOAR lui însuși anumite beneficii fără să-i pese de ceilalți, de starea și viitorul lumii în care trăiește, ci doar de "binele" său personal și poate al unui grup restrâns de oameni din jurul lui.
În acest caz, chiar dacă respectivul om are calități potențial valoroase, în lipsa sufletului și/sau a unei conștiinței umane treze, el/ea le poate da o orientare distructivă.
Ceea ce, din păcate, nu înțeleg acest gen de oameni este că binele lor personal depinde de cel al lumii în care trăiesc și că nu pot viețui cu adevărat bine dacă în jur este numai nefericire,haos, slăbiciune, lipsuri și sărăcie de orice fel.
De asemenea, egoismul ne aduce în situația de a nu mai ști ce înseamnă să ne folosim și să ne integrăm darurile spirituale în relație cu lumea, ceea ce ne va îngreuna existența și ne va limita posibilitățile de manifestare în prezenta viață și în următoarele vieți - asta dacă vom mai avea șansa de a avea niște vieți viitoare căci cu cât eșuăm repetat în a ne împlini rostul prin aducerea unei contribuții pozitive la starea spirituală a lumii , cu atât sensul existenței noastre în lume se pierde (iar asta NU din reavoința lui Dumnezeu).
Chiar dacă în aparență traiul egocentric asigură un confort și un bine personal pe termen lung asta este totuși o iluzie, căci mai devreme sau mai târziu ne vom prăbuși singuri sub greutatea răului generat de toate acțiunile noastre egoiste, de pasivitatea și nepăsarea noastră.
Educația și trezirea spirituală ne va ajuta deci să ne dăm seama care sunt lucrurile cărora merită să le dăm cu adevărat atenție și în care este mai necesar să investim timp, implicare, bani etc pentru a fi cu adevărat înfloritori pe toate planurile, la nivel individual și colectiv în același timp.
Astfel vom dovedi că existența noastră ca spirite în planul fizic are sens în cadrul creației divine , iar asta nu pentru a-I face demonstrații Lui Dumnezeu, ci pentru a ne demonstra nouă înșine și unii altora că merităm sa existăm .
-Ce îngeri ne pot ghida și asista în educarea și auto-educarea noastră personală și colectivă ?
R:Practic, toți îngerii din toate ierarhiile angelice ne pot fi ghizi la fel de buni, întrucât fiecare dintre ei ne pot ajuta să trezim și să dezvoltăm acele aspecte ale spiritului nostru de care avem nevoie în împlinirea rostului individual și colectiv.
R:Practic, toți îngerii din toate ierarhiile angelice ne pot fi ghizi la fel de buni, întrucât fiecare dintre ei ne pot ajuta să trezim și să dezvoltăm acele aspecte ale spiritului nostru de care avem nevoie în împlinirea rostului individual și colectiv.
Despre Ierarhiile angelice> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/273323089716955:
>SERAFIMII - trezirea și folosirea simțirii colective> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/375257552856841
>HERUVIMII - trezirea și folosirea conștiinței colective> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/269407990108465
>TRONURILE - trezirea poftei de viață, a bucuriei de a trăi și de a ne manifesta în plan fizic> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/386423098406953
>PUTERILE ȘI VIRTUȚILE - pt. cunoașterea și folosirea propriilor puteri și virtuți (calități spirituale)> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/335081333541130
>STĂPÂNIRILE - pt. stăpânirea de sine> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/361839660865297
>DOMNIILE - pt. a fi și a acționa în armonie cu noi înșine și cu ceilalți în timp și spațiu> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/366220680427195
>INTÂIETORII- pt. integrarea în colectiv > https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/392848507764412:
Intâietorul poporului român
Intâietorul unui colectiv mai mic/a unei echipe
Intâietorul unei familii
Intâietorul unei prietenii
Intâietorul unui cuplu.
Intâietorul poporului român
Intâietorul unui colectiv mai mic/a unei echipe
Intâietorul unei familii
Intâietorul unei prietenii
Intâietorul unui cuplu.
>ARHANGHELII - pt organizarea Îngerilor potriviți integrării acțiunilor noastre> https://www.facebook.com/ImpreunaCuIngerii/posts/237712739944657
>ÎNGERII - pt. cunoașterea, dezvoltarea și manifestarea abilităților/valorilor spiritual-umane :
Îngerul păzitor/personal
Îngerii atenției
Îngerii amintirii
Îngerii armoniei
Îngerii aspirației
Îngerii adevărului
Îngerii altruismului
Îngerul păzitor/personal
Îngerii atenției
Îngerii amintirii
Îngerii armoniei
Îngerii aspirației
Îngerii adevărului
Îngerii altruismului
Îngerii bunătății
Îngerii blândeții
Îngerii bunului simț
Îngerii bucuriei
Îngerii blândeții
Îngerii bunului simț
Îngerii bucuriei
Îngerii consecvenței
Îngerii curajului
Îngerii credinței
Îngerii creativității
Îngerii comuniunii
Îngerii comunicării
Îngerii compasiunii
Îngerii cunoașterii
Îngerii conștiinței
Îngerii curajului
Îngerii credinței
Îngerii creativității
Îngerii comuniunii
Îngerii comunicării
Îngerii compasiunii
Îngerii cunoașterii
Îngerii conștiinței
Îngerii discernămîntului
Îngerii determinării
Îngerii deșteptăciunii
Îngerii dăruirii
Îngerii dorinței
Îngerii dreptății
Îngerii determinării
Îngerii deșteptăciunii
Îngerii dăruirii
Îngerii dorinței
Îngerii dreptății
Îngerii entuziasmului
Îngerii empatiei
Îngerii empatiei
Îngerii generozității
Îngerii frumuseții
Îngerii feminității și ai masculinității
Îngerii fraternității
Îngerii fericirii
Îngerii feminității și ai masculinității
Îngerii fraternității
Îngerii fericirii
Îngerii integrării
Îngerii iubirii
Îngerii îndrăgostirii
Îngerii înțelepciunii
Îngerii iertării
Îngerii împăcării
Îngerii inspirației
Îngerii intuiției
Îngerii înțelegerii
Îngerii înțelepciunii iubirii
Îngerii încrederii
Îngerii inteligenței
Îngerii iubirii
Îngerii îndrăgostirii
Îngerii înțelepciunii
Îngerii iertării
Îngerii împăcării
Îngerii inspirației
Îngerii intuiției
Îngerii înțelegerii
Îngerii înțelepciunii iubirii
Îngerii încrederii
Îngerii inteligenței
Îngerii libertății
Îngerii liniștii
Îngerii liniștii
Îngerii maturității
Îngerii minții
Îngerii minții
Îngerii optimismului
Îngerii onestității
Îngerii onestității
Îngerii pragmatismului
Îngerii pasiunii
Îngerii prieteniei
Îngerii păcii
Îngerii purificării
Îngerii protecției
Îngerii pasiunii
Îngerii prieteniei
Îngerii păcii
Îngerii purificării
Îngerii protecției
Îngerii respectului
Îngerii recunoștinței
Îngerii ritmului
Îngerii recunoștinței
Îngerii ritmului
Îngerii spontaneității
Îngerii sincerității
Îngerii simțirii
Îngerii sensibilității
Îngerii sănătății
Îngerii senzorialității
Îngerii susținerii
Îngerii sincerității
Îngerii simțirii
Îngerii sensibilității
Îngerii sănătății
Îngerii senzorialității
Îngerii susținerii
Îngerii tandreții
Îngerii tinereții
Îngerii tinereții
Îngerii umorului
Îngerii umilinței
Îngerii unei noi iubiri
Îngerii unității
Îngerii umilinței
Îngerii unei noi iubiri
Îngerii unității
Îngerii veseliei
Îngerii vindecării
Îngerii vieții
Îngerii vitalității
Îngerii vindecării
Îngerii vieții
Îngerii vitalității
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu