miercuri, 21 decembrie 2022

𝗗𝗘𝗦𝗣𝗥𝗘 𝗗𝗜𝗩𝗜𝗭𝗜𝗨𝗡𝗘 𝗦̗𝗜 𝗨𝗡𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘, 𝗘𝗫𝗧𝗥𝗘𝗠𝗜𝗦𝗠 𝗦̗𝗜 𝗘𝗖𝗛𝗜𝗟𝗜𝗕𝗥𝗨, 𝗗𝗜𝗩𝗘𝗥𝗦𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘 𝗦̗𝗜 𝗨𝗡𝗜𝗙𝗢𝗥𝗠𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘 (𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗮𝟭𝗮)



Fiecare dintre noi a venit pe lume știind că are acele calități spirituale care pot ajuta lumea să fie mai echilibrată, mai bogată și mai unită.
Așa cum, în Creația Lui Dumnezeu, fiecare formă de viață din Natură este necesară pentru buna funcționare a naturii în ansamblu, așa și fiecare dintre noi are ceva de dăruit lumii care să o ajute să "funcționeze" mai bine pe toate planurile spiritual-umane.
Doar că pentru a ne pune în valoare calitățile, este necesar să ni le cunoaștem, ajutați de ceilalți oameni dar și prin propriile eforturi făcute împreună cu îngerii care ne pot ghida.
O dată ce ne cunoaștem calitățile, respectiv ce anume avem de oferit lumii, este necesar să ne dăm seama că și calitățile celorlalți sunt necesare pentru a ne completa și echilibra reciproc, căci nu există nimeni care să aibe toate calitățile din lume, în afară de Însuși Dumnezeu din care ne-am născut ca spirite.
De aici apare nevoia de comunicare, colaborare și conviețuire pentru ca prin contribuția fiecăruia să creem un tot unitar puternic și armonios în cadrul căruia să ne fie tuturor bine.
Datorită experiențelor noastre individuale/de grup/comunitare/naționale diferite , apar preocupări și viziuni diferite despre lume.
Unii dintre noi cred că păstrarea diversității fiecărui popor este mai importantă decât unitatea/globalizarea/uniformizarea.
Însă adevărul este că ambele ne sunt necesare - este important să ne formăm și păstrăm o bază comună, unitară de credințe și principii din care însă se pot naște o diversitate de moduri de a le pune în practică, după necesitățile fiecărui individ/comunitate/popor.
Dacă avem cu toții aceleași credințe și reguli de bază nu înseamnă că ne pierdem identitatea, că "ne pierdem în mulțime".
Lumea Lui Dumnezeu este una și aceiași, ea funcționează în întregime după aceleași principii divine iar cu toate acestea în Creația Lui(Natura) vedem peste tot multă diversitate, unitate și armonie.
Unii dintre noi văd drepturile și libertățile individuale ca fiind importante și pot găsi soluții pentru a le împuternici , alții sunt preocupați de binele colectiv și pot găsi soluții pentru a îmbunătăți viața colectivă.
Echilibrul se găsește la mijloc , toate alegerile și acțiunile noastre trebuie să fie bune și pentru noi ca indivizi și pentru noi ca și colectivități în egală măsură , iar în acest sens cele două categorii de oameni este necesar să se completeze reciproc și să conlucreze.
Altfel, libertatea nelimitată și fără o direcție unitară pentru indivizi în defavoarea ordinii, unității și echilibrului colectiv poate duce la haos și anarhie, iar abordarea extremistă a ideii de "bine colectiv" prin control excesiv și uniformizare totală poate duce la desconsiderarea nevoilor individuale și la abuzarea drepturilor și libertăților individuale.
Binele nostru individual depinde de cel colectiv și invers, binele colectiv depinde de cel individual.
Cei care încearcă să ne convingă că doar o extremă sau alta este calea de urmat pentru noi sunt de evitat, este clar că nu ne vor binele ci doar se folosesc de nemulțumirile și frustrările noastre pentru propriile lor interese.
Unii dintre noi pot avea darul de a recunoaște adevărul și dreptatea în toate situațiile și de a găsi soluții de implementare practică ale acestor aspecte importante pentru societate , alții pot avea abilități de comunicare, de a aduce oamenii împreună, de a-i face să recunoască lucrurile care îi unesc și să conlucreze.
Ambele aspecte sunt importante pentru echilibrul și bunăstarea lumii în care trăim iar cele două categorii pot face mai bine ceea ce fac dacă colaborează și se completează reciproc.
Însă atunci când nu ne dăm seama că toate aspectele spiritual-umane sunt necesare pentru bună-starea și evoluția lumii, apar diviziunile dintre noi și viziunile/manifestările extremiste.
Atunci când de exemplu cei cu adevărul și dreptatea spun că acestea contează mai mult pentru rezolvarea problemelor de grup/colective decât comunicarea și colaborarea, iar cei cu comunicarea și colaborarea spun la fel, încep să apară diviziunile dintre noi, dezechilibrele și viziunile extremiste/conflictuale.
Și în loc ca acele calități-nuanțe spirituale cu care ne-am născut să servească pentru îmbogățirea și echilibrarea spiritual-umană a lumii, ne creem reciproc mai mult probleme.
👁️Principiile/legile divine sunt:
🔸Principiul egalității
🔸Principiul unității
🔸Principiul rezonanței
🔸Principiul cauzei și al efectului
🔸Principiul echilibrului
🔸Principiul armoniei ritmice
🔸Principiul corespondenței
📜DESPRE DIVIZIUNE ȘI UNITATE, EXTREMISM ȘI ECHILIBRU, DIVERSITATE ȘI UNIFORMITATE (partea a2a) ⬇️
📜DESPRE ARHANGHELUL MIHAIL, ÎNGERUL ADEVĂRULUI, ECHITĂȚII, CURAJULUI ⬇️
📜DESPRE ÎNTÂIETORI - ÎNGERI GHIZI AI COLECTIVITĂȚILOR ⬇️
📜DESPRE ÎNGERUL PĂZITOR PENTRU CUNOASTEREA DE SINE INDIVIDUALĂ ⬇️
TEXTE DESPRE ECHITATE, ECHILIBRU, LIBERTATE, EGALITATE ⬇️

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu