(câștigarea și menținerea libertăților și drepturilor)
În funcție de felul în care alegem să ne implicăm fiecare dintre noi începând de la relațiile apropiate cu familia, prietenii, colegii până la relația noastră generală cu toți membrii societății în care trăim - avem FIECARE/TOȚI o importantă si directă influență asupra stării actuale a lumii, oricât de mică ni se pare nouă aceasta.
De exemplu, este important să fim corecți, indiferent cum sunt alții cu noi, pentru că doar așa anumiți oameni care intră în contact cu noi și apreciază felul în care i-am tratat ne-ar putea urma exemplul și poate îi vor face să creadă mai mult în valoarea binelui, chiar dacă nu le suntem rude sau prieteni, ci doar niște necunoscuți care au ales să fie corecti în relație cu ei, tot așa cum și noi apreciem când alții ne fac bine și ne ajută dezinteresat, doar pentru că așa este NORMAL.
Gesturi aparent mici, a unora față de alții, pot de asemenea să ne pună în legătură cu oameni cu valoare morală și sufletească , oameni cu care în general ar trebui să aspirăm să avem relații de orice fel, căci - poate - cine știe, împreună putem face ceva mai consistent pentru lumea în care trăim sau măcar doar unii pentru alții și - implicit- și pentru noi înșine!
Acesta este unul din modurile în care îngerii ne dau șansa de a întâlni persoane potrivite cu noi, în situațiile în care și noi putem face ceva bun pentru ceilalți, iar acestea ne pot observa și dori să creeze o relație cu noi. Sau invers, alții fac ceva bun iar noi îi observăm, îi apreciem și îi susținem, deschizând o poartă pentru o relație benefică ambelor părți .
Din păcate de multe ori, lăsându-ne copleșiți de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, începem să credem că gesturile și inițiativele pozitive nu au nici o șansă de a schimba ceva și renunțăm în a mai încerca.
Credem că marile rele sunt cauzate de alții - de oamenii din jurul nostru, politicieni, oameni din institutiile statului și în general de TOȚI cei care ne conduc - și ne întrebăm cu ce suntem noi vinovați că ei sunt așa cum sunt și ce mai putem să facem când situația este așa greu de schimbat.
Dacă ne punem astfel de întrebări, este necesar să ne dăm seama că acești oameni sunt un produs al societății în care trăim - adică inclusiv al nostru într-un fel sau altul, chiar dacă "vina" noastră este una poate mai indirectă.
Acești oameni au fost crescuți și educați printre noi, nu numai de părinții lor, dar și de toți care au interacționat cu părinții lor și ulterior cu ei și le-au încurajat comportamentul și acțiunile în mod activ sau prin pasivitate, indiferență, frică, adică prin neimplicarea celor care se consideră din tabăra "celor buni, drepți, cu principii".
Acei copii din trecut cărora nu li s-a spus/făcut nimic când se purtau cu egoism și lipsă de respect față de ceilalți copii și profesori, care erau lăsați să treacă clasa nemeritat, au devenit în prezent conducători de stat, iar noi în continuare îi acceptăm,
îi (re)alegem și în continuare nu le facem nimic.
Din păcate, când vine vorba să se unească acei câțiva oameni cu potențial pozitiv pentru a schimba lucrurile în bine, se pierd pe drum pentru că îi macină tot felul de slăbiciuni : orgoliul, comoditatea, teama, neîncrederea perpetuă în ceilalți sau în ei înșiși , lipsa dorinței de a-și asuma riscuri etc
În general, atâta timp cât avem o viață relativ bună, decentă cum am spune, suntem foarte puțin dispuși sau deloc dispuși să ne stricăm liniștea și viața bună pentru a împiedica răul să evolueze măcar.
Iar asta nu înseamnă să visăm că am putea face peste noapte mari revoluții în societate, ci doar să pornim de la micile opoziții față de o evoluție negativă, măcar atunci când noi sau cei apropiați se confruntă cu diferite probleme cum ar fi "micile" nedreptăți și abuzuri ale celor din instituțiile statului, din unele companii, ale unor comercianți sau ale unor simpli angajați într-un magazin etc
Și spunem "micile" abuzuri cu ghilimele de rigoare, căci orice aparent mici și nesemnificative abuzuri/nedreptăți devin mari dacă sunt lăsate să se manifeste, să se repete și să se înmulțească.
Dacă de exemplu primim o taxă/amendă pe nedrept dar o plătim pentru că e vorba de o sumă mică și nu vrem să ne mai batem capul, asta înseamnă că încurajăm o evoluție negativă a societății în care trăim.
Azi e o nedreptate aparent mai mică , mâine va fi una mai mare și ne vom trezi într-o zi probabil în care alții ne vor călca în picioare de tot drepturile și va fi mult mai dificil atunci să facem ceva pentru a repara lucrurile, căci între timp lucrurile vor fi evoluat, căci noi cei "cu principii și educație bună" nu am vrut conflicte, bătăi de cap, ne-a fost mai comod să nu luăm măsuri.
Putem învăța din situația noastră la nivel național și internațional, că de regulă ajungem să fim obligați să facem eforturi și sacrificii majore pentru a ne apăra drepturile de bază și viața trăită pe baza unor valori și principii doar atunci când ani la rând, decenii la rând, generații la rând permitem răului să se manifeste, să se infiltreze în lumea noastră și să ne domine puțin câte puțin, în proporții din ce în ce mai mari prin alegerile pe care le facem în fiecare zi, cu toții și fiecare dintre noi - de a fi pasivi sau activi într-un sens negativ.
În lumea asta drepturile nu le avem doar pentru că existăm , le câștigăm pe măsură ce facem și noi ceva pentru a menține și îmbunătăți ceea ce alții dinaintea noastră au construit bun și cât luptăm cum putem pentru a elimina tendințele negative din societate ca să nu ajungă să ne domine și să ne schimbe radical modul de viață.
Să renunțăm să mai avem așa multe pretenții unii de la alții și să avem mai multă disponibilitate de a face ceva noi înșine pentru a schimba ceva în bine, acolo unde putem și împreună cu persoanele potrivite, cu care avem șanse de a reuși.
Conștientizarea vinovăției individuale și colective pentru starea lumii în care trăim nu are ca scop nici auto-condamnarea și nici să ne condamnăm unii pe alții pentru că asta poate naște iarăși rău, pasivitate, neîncredere și dezbinarea care nu ne ajută - ba dimpotrivă.
Rostul este să înțelegem cum am ajuns aici, inclusiv datorită nouă personal, să ne dăm seama cum de-a lungul vieții noastre am încurajat răul inclusiv prin gesturi mici și cum este necesar să facem eforturi de a repara lucrurile începând de la aparent micile eforturi până la așa zisele mari eforturi.
Este necesar să ne aducem aminte și de efectele pozitive ale atitudinilor și faptelor noastre bune și să ne dăm seama ce importante au fost și sunt în continuare pentru starea actuală a vieții noastre, a celor din jur și a societății în care trăim.
Să apreciem ceea ce au făcut și fac alții bun, chiar dacă sunt puțini iar efortul lor poate pare mic, mereu contestat și adesea împiedicat de cei care nu vor ca lucrurile să se schimbe în bine , dar au reușit cumva să păstreze lumea cel puțin până acum într-un oarecare echilibru, chiar dacă și acesta precar.
Poate chiar începem să le dăm o mână de ajutor acestora ca să nu renunțe fiind depășiți de situație, disperați, deznădăjduiți - pentru că așa se împuținează oamenii dispuși să facă ceva - din lipsă de susținere din partea celor care pot face ceva împreună cu ei și prin cedare la presiunile celor care vor ca lucrurile să rămână așa.
Poate fi vorba de un învățător spiritual sincer și onest, poate fi vorba de un profesor/teoretician conștiincios și cu vocație, un medic exemplar , un politician cu viziune , un economist priceput și cu viziune , un jurnalist, un activist șamd
Dar cum putem ști ce este cu adevărat bine și ce este cu adevărat rău pentru fiecare dintre noi și pentru toți deopotrivă?
Numai Dumnezeu, prin îngeri ne pot ajuta să avem o viziune clară, atotcuprinzătoare și de ansamblu asupra oricărei situații din viața noastră personală și colectivă și de aceea comunicarea DIRECTĂ cu îngerii este cea care ne poate ghida cel mai corect să facem alegerile cele mai bune.
Arhanghelul Mihail ne poate ajuta să vedem adevărul în toate situațiile, să înțelegem ce înseamnă dreptate și echilibru și ne poate da credința, încrederea și curajul de a acționa.
Schimbările mari pornesc de la cele mici și nici un efort nu este inutil, însă în prezent avem nevoie să facem mai mult căci suntem într-o situație gravă la nivel național, european și global, suntem pe o pantă abrupt descendentă și dacă continuăm să facem prea puțin, să nu facem nimic sau să facem rău - auto-distrugerea omenirii va fi inevitabilă.
Dumnezeu ne susține în tot ce vrem să facem bun, este necesar să avem încredere în El mai ales în situația actuală în care pare foarte dificil să mai schimbăm ceva semnificativ în bine, dar este necesar să nu cedăm și să nu așteptăm cu resemnare doar de la El să facă totul pentru că :
"Dumnezeu ne dă, dar nu ne pune în traistă"
Și dacă prin toate eforturile noastre vom reuși să facem o mică schimbare, va conta cel puțin pentru spiritul nostru și al celor care au făcut echipă cu noi, căci ne vom fi câștigat prin propriile atitudini și acțiuni dreptul la o lume mai bună, care dacă probabil nu va apuca să se contureze în această viață a noastră, măcar într-una viitoare.
Dacă în urma citirii oricărui text din cele prezente pe acest profil aveți nelămuriri/păreri/experiențe/argumente pro sau contra legate de subiectul discutat pe care ați vrea să le împărtășiți, vă rugăm să o faceți printr-un comentariu/mesaj privat.
De asemenea vă rugăm să spuneți dacă sunt alte subiecte care ați vrea să fie discutate.
TEXTE GHID PENTRU A INTRA ÎN DIALOG CONȘTIENT CU ÎNGERII
DESPRE REÎNCARNARE, KARMA PERSONALĂ ȘI COLECTIVĂ
DESPRE ARHANGHELUL MIHAIL
LEGILE/PRINCIPIILE DIVINE CARE STAU LA BAZA FUNCȚIONĂRII LUMII
CUM RECUNOAȘTEM LIDERII SPIRITUALI AUTENTICI
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu